Even leek Waarover men niet spreekt niet meer te verschijnen. Uitgeverij Pelckmans, die het boek al had aangekondigd, trok zich op het laatst terug. De publicatie en verspreiding van dit kennelijk ‘gevaarlijke’ denkwerk is niet evident, wat de noodzaak ervan bewijst. Lees meer daarover in de Proloog, in dit artikel en in dit interview of bekijk de voorlopige recensies.

Gelukkig heeft de Nederlandse Uitgeverij De Blauwe Tijger de fakkel overgenomen. Nauwelijks twee weken na verschijnen en na een opgemerkt optreden in Buitenhof, bereikt het boek de tweede plaats in de boeken top 10 van bol.com en de vijfde plaats in de Vlaamse boeken top 10 voor non-fictie. Het is inmiddels toe aan de vijfde druk.

Over het boek:

Wim van Rooy trekt ten aanval in een vlammende ‘J’accuse’. De heilige huisjes van Vlaanderen en Europa anno 2015 moeten eraan geloven. Met de nodige knipogen naar eigen belevenissen van vroeger en nu, hakt hij in op de evolutie van de Europese Unie, de mislukte multiculturele samenleving, de impact van de soldatengodsdienst die de islam volgens hem is en de intellectuele erfenis van mei ’68, waar hij zelf een product van is.

Net zoals de politieke elite collaboreren de mainstream media en de intellectuele klasse met instellingen en ideeën die nefast zijn voor een gezonde samenleving. De klerken zijn ons massaal aan het verraden. Er wordt volop gecapituleerd voor de vijanden van de democratische rechtsstaat en de vrije samenleving. In zijn nieuwe boek veegt Wim van Rooy dan ook de vloer aan met menig politicus, academicus en journalist.

Waarover men niet spreekt is een polemisch-biografisch getint vervolg op de bestseller De malaise van de multiculturaliteit (2008), het boek waarvoor hij wel eens ‘de Vlaamse Paul Scheffer’ werd genoemd en waarvoor hij werd geprezen door mensen als Etienne Vermeersch, Dirk Verhofstadt, Benno Barnard en Paul Cliteur. Met ‘Waarover men niet spreekt’ wordt Wim van Rooy ongetwijfeld de Vlaamse Éric Zemmour.

De vijfde druk van Waarover men niet spreekt werd uitgebreid met een register. Lezers van vorige edities kunnen het register hier afzonderlijk downloaden. Wim van Rooy is beschikbaar voor lezingen.

© 2015 Wim van Rooy | alle rechten voorbehouden

WELKOM

AUTEUR

CITATEN

PROLOOG

CONTACT

BESTEL

Uitgeverij De Blauwe Tijger
Hardcover, gebonden met leeslint
ISBN 978 94 92161 03 1
16 x 24 cm | 678 blzn | € 35,00
Lees
hier een proefhoofdstuk
Raadpleeg
hier het register
van de nieuwe, zesde druk

BESTEL
waarovercovertijger

WAAROVER MEN NIET SPREEKT

Op 23 november 2016 publiceerde De Morgen een fel besproken interview met Wim van Rooy dat u hier kunt lezen. Lees hier het antwoord van Van Rooy op columns n.a.v. het interview.

Bekijk hier het interview op Actua TV.

Bekijk hier het interview
op
Geen Stijl TV.

Beluister hier het volledige interview op NPO Radio 1 (NL) in Opvliegers.

Lees hier het interview in Knack.

Klik hier voor een vollediger overzicht van het boek in de media of hier voor een greep uit de lezerscommentaren.